Van Eyck in Gent

Van Eyck in Gent

Wat zou Gent zijn zonder de twaalf panelen van het Lam Gods? Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde meesterwerk schilderde maar ook de stad bekend om zijn biotech. Ontdek het hier!

OMG! Van Eyck was here

OMG! Van Eyck was here

Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde meesterwerk schilderde en waar al zes eeuwen lang miljoenen bezoekers van over de hele wereld het altaarstuk komen bewonderen. De stad viert Van Eyck en het Lam Gods met een bijzonder feestjaar vol evenementen en activiteiten voor jong en oud. Van Eyck was here. And will be here to stay. Will you?

Met het Van Eyck Reloaded project zijn we deel van OMG! Van Eyck was here en laten we ons inspireren door Van Eyck en zijn Lam Gods om na te denken over een duurzame bio-toekomst.

Seven Senses tour

Seven Senses tour

Niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen: dat is de Seven Senses Tour. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens de tour!

In het Duivelsteen zorgen we met GLIMPS.bio, in samenwerking met de geurartieste Saskia Wilson-Brown, voor de reukzin. Altijd al eens willen weten hoe God ruikt, of je even in het landschap van ons Lam Gods wanen? Kom dan zeker langs met de 7 Senses Tour en laat je verrassen door deze nieuwe ervaring van Gent!