september 2020

  09
  sep.
  Workshop: Kleuren met oude pigmenten
  workshop
  Workshop: Kleuren met oude pigmenten

  Beschrijving

  In één namiddag krijg je de eerste inzichten over het verven van textiel met plantaardige pigmenten. We spenderen de namiddag tussen wetenschap en kunst. De kunst is de kleurstof uit de kleurplanten krijgen. De wetenschap is het hoe precies dat allemaal in zijn werk gaat. Is ' hoe werkt dat nu' een vraag die je je vaak stelt? Dan is deze workshop voor jou.

  Je leert bij over kleurplanten die in het verleden gebruikt werden, ook in de tijd van Van Eyck. Daarna ga je aan de slag in een hands-on workshop en neem je je resultaten en inspiratie mee naar huis. We zullen werken met rood, geel, blauw en paars.Wil je zelf een katoenen t-shirt of een stuk stof verven tijdens de workshop? Laat het de nacht voor de workshop weken in zout water (kraantjeswater met enkele lepels keukenzout) en pak het zeker mee, zolang het maar 100% katoen is. Er wordt in geur en kleur uitgelegd hoe het werkt en waarom het nodig is tijdens de workshop.

  Benieuwd? Schrijf je dan snel in!

  • Volwassenen (+26): 45 euro
  • Jongeren (-26) : 25 euro
  • UiTPAS: 10 euro

  Over de organisatoren/trainer

  Angela werkt met Atelier Pisani workshops uit die tussen wetenschap en kunst vallen.
  Vanuit haar achtergrond combineert ze ambachten en hun geschiedenis met een stevige portie moderne wetenschap. De grote hoop is om mensen vertrouwen te geven om zelf nieuwe vaardigheden aan te leren en wie weet, misschien zelfs iets 'future-proofs' uit te werken met historische technieken.

  Deze workshop is georganiseerd door GLIMPS.bio samen met Angela Pisani in het framework van Van Eyck Reloaded. Partners: Broei, Stad Gent en OMG! Van Eyck Was here.

  • wo 09 sep.
  • 14:00 - 16:30
  • Geeraard de Duivelsteen
  • € 45 / 20 / 10
  19
  sep.
  Workshop: Bioplastics from food 'waste' [online] [rescheduled]
  workshop
  Workshop: Bioplastics from food 'waste' [online] [rescheduled]

  Learn to make bio-plastics in your own kitchen!As humanity is becoming more and more aware of its pollution problems, it's about time we think of real solutions and alternatives for our current plastic usage. And what better inspiration can we get than from nature itself? What if we could co-design our future materials together with the biological elements surrounding us already? In this workshop Ana Lisa Alperovich from Design Academy Eindhoven will take you on a crash course on biomaterials for your own future projects.